Partypinglor

Efter en kaotisk lördag beslutade jag mig för att jag faktiskt skulle ta mig i kragen och inte decka framför en film klockan nio utan faktiskt gå på inflyttningsfest. Inte nog med att det är trevligt att gå på kalas, det är extra skönt att kunna gå på inflyttningsfest hos min saknade vän Mia och veta att lägenheten hon bor i ligger i Göteborg! Hon är hemma!! *Anna glad*.

Det blev himla trevligt och, trots att jag glömde min kamera, finns det bildbevis på att Mia och jag var snyggast på stället.



Tack för en trevlig kväll Mia och Henke!!

Fredag med pyssel

Eftersom jag inte har någon som hellst koll på i vilken ordning de litteraturhistoriska epokerna kommer eller var och när de olika författarna verkade kände jag att det var dags att göra någonting åt detta. Har länge funderat med hur jag, som blivande svensklärare, skall komma till bukt med mitt bekymmer och har insett att någon mobil variant där det går att flytta och lägga till texter och liknande är att föredta.

En sen kväll för någon veckasedan blev detta mallen:



Tanken är att jag skall kunna fixa till och göra fint när jag känner att jag orkar och har en estetisk ide som håller, men än så länge fungerar detta alldeles utmärkt.

Det bör tilläggas att jag, sedan ett besök i Sundsvall, har planerat att börja pyssla lite mer än jag gjort hittills. Speciellt när jag har en så stor inspirationskälla som min vän i Sundsvall (som har en fantastisk förmåga att pyssla och fixa och få till jättefina kort och liknande). Tanken är alltså att jag skall göra små kort av de nu avlånga pappersremsorna med lite information om varje epok och författare. Vi får väl se vilket århundrade det blir klart.

Men faktum är i alla fall att jag har börjat skissa lite och när jag höll på var jag bara tvungen att göra ett krya-på-dig-kort till min älskade extrasyster som har varit krasslig. Kändes bra och det blev en någorlunda bra bild av mitt allra första verk.


Inte så vackert, men tanken var god och jag hade kul

Torsdagspyssel

Efter att ett längre tag ha tittat in i mitt/vårt akvarium och insett att det på allvar är kris - tog jag Daniel i kragen och åkte till en Zooaffär som vi fått rekomenderade av svärmors man som har ett strålande fint akvarium och fiskarna överlever i mer än tre månader hör och häpnad :).

Det blev en trevlig liten tur till Kungsbacka. Efter lite drygt en timma kom vi ut med fem nya växter, två nya lysrör, mer sand, växtnäring, en algskrapa...

Sedan bar det hem och vi satte igång att fixa och dona. Det tog bra mycket längre tid än vi räknade med, men än så länge ser det ut som att det fungerade...


Mr D. Sköter sandsköljandet - och det blev himla bra!



En enda röra, men det blev bra och allt utom hinken och handdukarna hamnade i akvariet igen...

Tisdagsmys

I tisdags hade jag min första föreläsning om populärlitteratur som är min huvudinriktning för mitt kommande examensarbete. Blir nervös bara jag tänker på det. Det var en trevlig lite grupp och föreläsaren är bra, fyrkantig, klyftig och humoristisk.

När jag, lite mer positiv till skolan än jag varit tidigare, satt och väntade på Johanna hade jag en underlig upplevelse. Två killar och en virkad fågel kom och rappade för mig. Kunde inte låta bli att ge dem lite pengar. Men...om jag komer att läsa serietidningen eller använda den virkade fågeln i något annat sammanhang än att skratta åt den är tveksamt.

Min lilla mys kom sent, vilket hon aldrig gör så när vi träffade vår tredje fikakompis var vi sena. Men det blev en trevlig eftermiddag och jag plågade brudarna med kameran.




 Jag sa juh att du blir bra på bild gummsan

Roliga nyheter i punktform

  • Mina pärlor skall flytta till Göteborg - Jobb fixat
  • Träffade Mia och hade det mysigt i går
  • Fikade med Johanna och Linda idag
  • Började med min populärlitteraturkurs idag - kul tror jag i alla fall.
  • Pojken är förkyld - fruktansvärt illa däran om man lyssnar på hur han ojar sig

En vänskaplig utskällning


Jag har under kvällen fått reda på att jag missat en viktig detalj i mitt händelserika liv. Tyvärr är jag tvungen att hålla med, men jag har en förklaring till detta....den underbara bilden låg i mobilen. Detta kanske låter lite underligt för den som inte känner mig, men jag och min mobil är sällan på samma ställe och är vi det så är antingen den eller jag död.

Nu vänner, skall jag göra min plikt som viktig bloggare...jag skall göra en detaljerad beskrivning av min fredagseftermiddag-kväll

Efter en lagom händelserik dag bestämde jag mig för att (för en gångs skull) vara först av alla på plats. Detta var nära att lyckas. Jag trodde i ett ögonblick att jag faktiskt hade klarat det...ända tills Mats talade om att han hade varit där i en halvtimma. Snacka om att jag blev besviken. Nåja, bättre lycka nästa gång. När nästan hela gänget var samlat (vi var ju bara 50% back) bestämde vi oss för att traska till Liseberg. Där började jag med att gå å äta på BurgerKing (som för övrigt håller på att ta över världen, i alla fall om man är på Liseberg) tillsammans med min pojke som då hade dykt upp, När sedan resterande medlemmar av vårt gäng anslöt sig till oss matdrogade, och Anna hade räddat sitt vackra hår från vidare missöden, startade vår Lisebergsrunda på allvar. 

Sammanfattningsvis kan man säga att det är dyrt att frysa på Liseberg, det är farligt att åka karuseller, Anna är mycket vacker på bild, Daniel är bra på att bugga, Mats bara retas genom att vinna stjärnvinster och handväskor, Blomman är en pärla i största allmänhet och Tomas (osäker på stavningen där - sorry) livar upp stämningen mycket effektivt. Det var helt enkelt en lyckad kväll - som alltid när vi är i farten.

Nu känns det som om jag skrivit en hel roman om endast ett fåtal timmar, men så är det när The Gang träffas. Ingen går säker...

Jag försökte bjuda hem folket för att baka pepparkakshus med mig, men det gick dessvärre inte så bra. De har väl fortfarande bekymmer med att glömma det senaste försöket. 

Kram alla glada 

Surströmmingsmiddag i bilder

En fantastisk övning som slutade med att Helena hade tre krossade revben och pappa fick knäna intryckta i kinderna. Det var ett tagsen som vi tre lekte flygplan med pappa. Uppenbarligen
Helena och Pappa har en gymnastisk övning innan middagen. Det var ett tagsen vi tre lekte flygplan med pappa - det märks!


En påbörjad klämma med tillhörande sånghäfte. Det blev ett himla sjungande.


Det hela blev en lyckad fest. Det slutade med att jag somnade först av alla (inte helt ovanligt) vilket resulterade i att jag inte har någon aning om vad Danel, mamma, pappa mormor, morfar, Birgit och Ojen gjorde eller när de gick till sängs.

Idag var det emellertid full fart på folket. Detta inkluderade dessvärre inte mig, men de lyckades få ut mig på en prommenad. Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga fina bilder på en högröd Anna tillsammans med ett gäng flugsvampar. Ansiktsfärgen hade inte så mycket med svamparna att göra som med att Daniel höll uppe tempor när vi kom in på motionsspåret som gick längs med Stora Härsjön - Härskogen.

På det hela taget en bra helg med andra ord. Hoppas på en vecka utan trasiga fönster och sönderborrade väggar.

S-strömming i skogen

Nu sitter jag mitt ute i skogen och skriver. Skall snart äta surströmming *gott*. Jag vet att jag är lite udda. Men till saken hör att min familj älskar att äta mat så varje högtid vi kan komma åt firar vi. Ibland undrar folk om vi kommer från skåne eller norrland. Men inte det. VI är bara lite udda och gillar att träffas.

Återkommer med bilder och kommentarer till dessa. Det är inte helt alkoholfritt så jag skall varna känsliga tittare...läsare.

Kramar till mina tre fans.
-Myran

En rosa morgon med borrinslag

Har suttit och fixat lite med mitt nya fritidsintresse. Har kommit fram till att jag gillar den rosa stilmallen bäst. Inte för att den är rosa utan för att bilder och text verkar hamna på bäst ställe då.

För övrigt har jag hunnit läsa ut ytterligare en bok "Roseanna". Det känns bra att jag äntligen har börjat komma ikapp igen efter min dundermiss. Hela sommaren ägnade jag åt att läsa underliga böcker och det visade sig när jag började att jag hade varit inne på fel litteraturlista. Intressant!!

Kanske inte borde erkänna mina galna upptåg såhär, men vad sakll jag annars med en blogg till om inte roa min omgivnig.

Skall smita iväg från borrar och ombyggnadsljud snart. Renovering är fantatiskt!! När det är klart!!

Ha en bra dag alla ni som läser (än så länge bara jag...*ler*)

Bloggnybörjaren


Inspirerad

Jag har länge funderat på att starta en blogg och ikväll har jag blivit tillräckligt inspirerad för att göra ett försök. Vi får se hur det går. Som det ser ut nu kommer jag inte ha någon särkild vinklign på min blogg utan den kommer mest att beröra mitt mixade liv i allmänhet och mina spännande äventyr i synnerhet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0