Mycket länge sedan...

Det har hänt en hel del och tiden har bara sprungit iväg. Vi har gått hela vår föräldrautbildning och vi har inte lärt oss så mycket nytt och tyvärr lärde jag inte känna en enda blivande mamma som jag kan fördriva tiden med fram till förlossningen och gå på barnvagns-date med efteråt. Det var ett ganska bra gäng, men tyvärr var vi så många och hade en, inte full tså bra barnmorska som ledare, så det blev liksom aldrig läge att prata och lära känna någon lite extra. Synd. Det var nämligen min största förhoppning.

I början av oktober var jag och hälsade på min gammelmoster Brita tillsammans med mormor och morfar. Det var mysigt och roligt att få visa upp min stora mage...som på en månad har lyckats bli ännu större. För varje gång jag reflekterar över att den växer tänker jag "Nä, nu kan den inte bli större...", men på något mirakulöst sätt så lyckas den växa ännu lite till...Tokigt det där.

Veckan därpå var Daniel och jag och köpte en liten säng-korg som bebisen skall få sova i när den väl kommer ut och hem. Mamma och pappa, mormor och morfar och Brita sponsrar oss och det var jättemysigt att få kika på lite mer grejer till Skroten. Innan har jag mest fått panik när jag har tänkt på att vi måste handla en massa grejer, men nu kändes det riktigt bra!
På fredagen åkte jag till Ed och hälsade på lite goa raringar! Det var mysigt men jag fick inte träffa så många. De viktigaste fick jag i alla fall krama om och det blev en mysig biltur med finaste Susanne till Uddevalla. Härlgt med goda råd och härliga skratt...
På lördagsmorgonen kom Anneli hit och vi gav oss ut på ävenryr som började med ett besök på bebisbutiken Storken där vi hade handlat korgen tidigare. Vi fick bytt ställningen till korgen som var lite skadad och dessutom fick vi en resesäng från Anneli. Det var en jättebra present och den kommer väl till pass när vi skall resa till Norrköping i framtiden.
Jag höll mig mest inne men Daniel och Anneli var ute och prommenerade i skogen och på söndagsförmiddagen plockade de svamp, så vi fick en riktigt god lunch innan det var dags för Anneli att resa tillbaka till östkusten igen.

Veckan därpå hände inte så mycket spännande. Var på massage, vilket var jättehärligt för min trötta rygg och mina stela axlar. Tyvärr kunde hon inte göra så mycket åt smärtan vid skulderbladet eftersom det inte verkar vara musklerna som strular utan snarare mina revben som har hamnat fel på något vis. Hur visste hon inte, men det var inte mycket att göra i alla fall. Hoppas det går över när jag blir några kilo lättare igen. 
På tisdagen (V 35+6) var det dags att träffa barnmorskan inge. Tyvärr fick hon ett akutfall innan mig, så jag fick träffa en barnmorskestudent. Hon var ganska hårdhänt när hon skulle känna hur bebisen låg så jag hade ont i en vecka efteråt. Dessutom var hon osäker på vad det var hon kände så hon gjorde ett ultraljud för att försäkra sig om att det var huvudet som var nedåt. Efter en stund kom min ordinarie barnmorska in och dubbelkollade alla mått och så. Min stackars lilla mage var alldeles söndermosad när jag kom ut därifrån. Men allt verkade vara bra med Skrotungen i alla fall. Magen var 35 cm, barnets hjärtljud låg på 140 och mitt blodtryck låg på 110/75. Huvudet var, efter mycket om och men uppenbarligen fortfarande fixerat och låg alldeles rätt. På kvällen kom Mia hit och vi käkade spagetti och köttfärssås. Det var skönt att få lite pepping och positiva ord. Jag hade varit ganska trött och nere veckan innan och Mia är ett bra recept på glatt humör och uppiggande tankar. Tack för det!!
På fredagen gick jag och klippte mig så nu har jag någonting som skulle kunna vara en frisyr i alla fall - om jag bara orkade göra ngt åt det. Men allt det slitna håret är borta i alla fall och jag kände mig jättefin. Efteråt träffades Daniel och jag på Lindex för att kika på kläder som bebisen skall få åka hem från BB i. Det var jättemysigt och vi hittade jättefina kläder!
Helgen gick mest åt till att städa och hjälpa Sara att förbereda sig inför högskoleprovet veckan därpå.

Måndagen veckan därpå spenderade jag hela dagen på stan. Först tillsammans med Helena för att minska hennes tentaångest lite. Vi strosade runt i lite affärer och fikade tills det var dags för henne att åka till skolan och skriva tenta.
Därefter handlade jag lite prylar till bebisen (nappar, plastad frotté, salva) och sedan bar det av till Carolins jobb för en fika. Det var mysigt att sitta och prata bort en stund med henne. Efter en tripp på stan i sju timmar tyckte jag att det var nog och satte mig på bussen hem. Det var första gången jag verkligen kände att jag var tung och jag hade riktigt ont i ryggslutet när jag kom hem. För att inte tala om fötterna som kändes som runda, svullna bollar. Lyckades flirta till mig lite massage av min ängel och pärla när han kom hem. Tack för det!!

På torsdagen blev det en trevlig eftermiddag med Sebastian som avslutades med hemmagjord pizza tillsammans med Daniel och hans flickvän Klara. Det var gott och jättetrevligt.

Ytterligare en god middag blev det på fredagen då vi var hembjudna till mamma och pappa på krabba. Det var trevligt att hela familjen var hemma. Det händer inte så offta. Pricken över i var den goda maten. Miin rygg/revben strejkade lite och ville inte anpassa sig till rensa-krabba-ställningen, så det var lite trisst, men annars en alldeles utmärkt avslutning på veckan.
På helgen gjorde Daniel och jag sta'n. Meningen var att jag skulle fika med Johanna på lördagen, men den lilla token blev sjuk så jag fick den stora äran att följa med Daniel när han provade ut träningskläder och skor. Det var mysigt, men mycket folk och jag orkade inte riktigt hela vägen. Daniel skulle kolla på en vinterjacka (till min stora gläddje) men där strejkade rygg och fötter alldeles för mycket, så vi fick åka hem med två av tre uppdrag avklarade.
Lördagen gick på samma tema. En förmiddagstur till IKEA för att inhandla det sista till skötbord och säng. Inte heller här kom vi hem med allt vi hade planerat, men det berodde inte på min kropp i alla fall. Efter besöket på det gigantiska varuhuset bar det av hem till mamma kusin Kristina och hennes familj för att hämta lite gamla barnkläder som hon lånade av mamma när hennes barn var pyttisar. Vi fick även med oss en barnstol och en hel massa mer kläder så vår lilla Skrot kommer i alla fall inte behöva gå naken den första månaden i alla fall... :D

Söndagskvällen avslutades med en städning av lägenhetene, eller i alla fall iordningplockande av den samma. Det hade varit bra om det kunde bli dammat och dammsuget också, men vi får se vad som händer under veckan. Snart kanske dammelefanterna kan ta och vandra ut alldeles av sig själva...hoppas kan man ju alltid!!

Denna veckan har gått i tvättens tecken. En himla massa maskiner har blivit tvättade och nu börjar jag se slutet på högarna. Det sista håller på att torka i skrivandets stund och jag hoppas att det hinner bli klart innan jag skall iväg och träffa Isabelle nu på eftermiddage.

I måndags var jag hos barnmorskan igen och denna gången fick jag träffa min goa barnmorska!! Det kändes skönt. Vi skrev ett "förlossningsbrev" där vi sammanfattade graviditeten och fick med lite tankar och funderingar kring den kommande förlossningen. Jag har insett att det är svårt att förbereda sig på vad som komma skall, när man inte har en aning om vad som kommer kännas bra eller inte. Men lite tankar blev nedskriva i journalen i alla fall.
Annars verkade allt vara bra med både mig och bebise. Huvudet var fortfarande nedåt och fixerat. Hjärtljuden låt på 156 och magen hade växt till hela 37 cm. Mitt blodtryck ligger stabilt på 110/65.

De senaste dagarna har min lilla Skrot till bebist börjat röra massor på sig igen. Det har varit ganska lugnt på den fronten ett tag nu, men det börjar kanske bli lite trångt så den försöker väl skapa sig lite mer utrymme.

Annars så är allt bra med oss. Mängden kuddar jag behöver när jag sover har ökat från tre till fem de senaste veckorna. Men nu finns det inte så många ställen kvar man kan behöva kuddar på tror jag. Jag sover ganska bra, men kort. Är uppe och kissar tre till sex gånger per natt och jag vaknar nästan alltid när det är dags för Daniel att gå upp. Han har det ganska lyxigt för tillfället, för när han gör sig iordning så fixar jag frukost. Inget lyxigt, men i alla fall. Så fort han lämnat huset går jag och lägger mig igen och försöker sova ett par timmar till innan det är dags för frukost nr. två.

Nåja, nu är det dags för lunch och sedan bär det av till tvättstugan igen. Det är härligt med hushållssysslor.
Ikväll skall jag göra stek och Daniel skall byta däck på bilen. I morgon kommer Monica från Ed och stannar till fredag då Helena och Niklas kommer hit och sjunger Lips med oss. Lördagen går i eldens tecken på Orust. På söndag tänkte jag att det börjar bli dags för mig att varva ner lite. Det kan ju vara bra att vila lite inför vad som komma skall. Min kropp börjar strejka allt mer så jag borde väl lyssna på den lite bättre. Och så kanske dammelefanterna får kriga lite mot Daniel också. Vem vet...

Kramkram
-Anna med tillhörande puffade bebis...

RSS 2.0