Lina, Mia och Magnus

Igår var Lina, Mia och Magnus här. Det var jättetrevligt och tiden bara sprang iväg. Vi har kommit på att vi kan låna en hel massa grejer av dem så vi ska dit och kika på lite allt möjligt nästa vecka. Det skall bli kul.
På kvällen käkade Daniel och jag räkor och myste trots att vi var jättetrötta.

Inatt har jag sovit dåligt och mina höfter gör jätteont. Ska försöka ta en prommenad i eftermiddag och mjuka upp dem lite. Hoppas att det hjälper så att jag kan sovs ordentligt i natt. Man blir så trött av att inte sova.

I morgon skall mamma och jag göra sta'n osäker. Det blír till att kika på en korg/säng. Det skall bli helmysigt och kaske kan jag hitta lite kläder till mig också. Börjar bli lite ont om tröjor som når hela vägen ner runt magen.

Snart kommer Saras kompis Louise hit och fikar. Det blir äpplepaj. Mmm...vaniljsås....gott. Det var länge sedan.

Ha en bra söndag!




En ovanifrån-bild i V 32+1. Skroten hade både fot och hand i vägen, men man kan i alla fall se lite ansiktsdrag. Läskigt, men fint. Det verkar vara en vig och livlig lite rackare. ;)

Som en plåtburk...

Förra veckan flög iväg och nu är det dags att uppdatera bloggen lite. Min kamera ligger nere hos mormor och morfar och lat som jag är så har jag inte varit nere och hämtat den än. Det är så otroligt långt...Nåja, det blir inga bilder just nu i alla fall...

Fillflexinvigningen gick alldeles utmärkt! Det var massor med trevligt folk och de verkade ha trevlig och njöt av de pumpbara tilltuggen... ;)
En spännande överraskning var att Gerrit dök upp. Alltid lika kul att träffas. Jag var inte så pigg och det var mycket som hände runt omkring så vi han inte prata så mycket, men jag fick se lite bilder på hans familj och jag fick lite panik när jag insåg att hans döttrar (Imke, Elin och Janne) blivit jättestora. I min värld är de fortfarande fyra, två och nyfödd, men det verkar inte vara helt sanningsenligt...kanske hade han fixat till bilderna i photoshop - mycket troligt...

Tyvärr blev det ingen middag med Mia och Henke på torsdagen. Jag lyckades inte krya på mig ordentligt utan snarare tvärt om. Jag trodde jag skulle hosta sönder halsen under natten till lördag och jag var itne alls pigg på surströmmingen heller!! Men det är trevligt med traditioner och jag fick jättemycket beröm för min dicobolls-tröja.

Vi var på specialistutraljudet i torsdags för att kolla hur de förstorade njurbäckenen såg ut. De var fortfarande lite stora, men inget att oroa sig för. Det brukar försvinna av sig själv några dagar efter födseln. Skulle det inte göra det så kan man sätta in antibiotika eller, i värsta fall, operera. Inget akut och det kändes bra. Det var mycket märkligt att se den stora godingen som sparkar runt där inne i magen. Efter att läkaren hade tittat runt och undersökt alla viktiga delar och sett att allt var bra och att det var alladels lagom mycket forstervatten så fick vi kika på ansiktet. Hon gjorde någon sorts animering och så fick vi en bild med oss hem. Jättekul! Men det var inte helt lätt eftersom skrotungen inte ville vara med på bild denna gången heller. Först var det bara handen som var iväge, men efter några försök att få bort den så dök det upp en fot också. Ett tydligt kroppsspråk - låt mig vara!!

Denna veckan har det hänt jättemycket. I måndags var vi på informationsträff på mölndals sjukhus om förlossningen och BB-tiden. Jag fick en hostattack och fick smita ut när informationen om smärtlindringen kom. Rent generellt var informationen bra, men barnmorskan verkade ha tagit lite mycket lustgas och var inte helt med hela tiden kändes det som. Sen började hon med att tala om att det finns en nerv som barnet kan komma åt som gör att man kaskadspyr och då fick jag lite lätt panik och lyssnade inte så bra på resten av informationen. Som tur var så var vi på ytterligare en infoträff men då på östra sjukhuset. Den var strålande och jag känner mig lite lugnare nu. Dessutom var vi på vårt första föräldragrupps-möte igår. Det var trevligt och jag kommer kanske kunna lugna ner mig på riktigt snart!

I tisdags var jag hos barnmorskan igen (V 32+6). Allt verkade bra. Magen har växt som den ska och är nu 32 cm. Bebisens hjärtljud hade ökat lite och ligger nu på 150. Mitt "höga" blodtryck håller i sig och är nu 110/65. Strålande!! Förutom det vanliga, undersökte hon även hur bebisen låg. Vi hade ju sett att ryggraden låg till vänster i magen och att huvudet var nedåt på ultreljudet veckan innan. Men nu fick jag även veta att huvudet är fixerat. Lite tidigt vad jag förstod, men inget ovanligt eller konstig. Det verkar alltså vara som det ska.

De senaste dagarna har jag fått många sammandragningar och magen blir som en plåtburk. Lite svårt att göra någonting alls då. Men det är väl bra att den börjar träna lite inför vad som komma skall. Önskar jag kunde träna lite också så att jag inte behövde vara så oroligt...men det blir kanske bättre när jag varit på lite fler föräldraträffar.

Nu skall jag städa lite och försöka komma på vad jag skall käka ikväll. Daniel skall på skaldjursfest ikväll så jag får se fram emot en myskväll med syster. Kanske kan vi äta bakpotatis med röror och lite lax och räkor.

Ha en bra helg!
-Anna och kickboxaren i magen

PS. Såg precis en reklam för Activia yoghurt som hjälper mot spänd mage. Tror ni den hjälper mot min?? :D

Full fart

Det är verkligen full fart här! Jag tycker inte jag gör så mycket på dagarna, men ändå så rusar de förbi. Måste ha att göra med att jag fikar med så många goa människor... ;)

Daniel har varit ute i skogen en hel del den sista tiden och det är alltid lika kul att komma hem med massa svamp. Det har varit jättegott, men det sista har jag inte varit lika nöjd...det är segt att rensa. Men visst ser det härligt ut.



Många goda svampmackor har det blivit de senaste veckorna...mmm


Den 30 augusti var vi hos barnmorskan (V 29+5). Allt verkade bra och bebisens hjärta slog för fullt  med en puls på 144. Magen hade växt den med - 29 cm. Dessutom var jag med om någonting jättespännande...mitt blodtryck var så högt sååå... 110/70...den du! ;)
Vi har varit helt urusla på att ta magbilder och inte heller denna gången kommer det någon, men jag skall göra ett försök till nästa gång. Den är stor vill jag lova. I vägen överallt och hela tiden. Skroten har dessutom börjat med att puta med lite olika kroppsdelar, oftast huvudet, så magen ser alldeles skev ut. Den verkar ha det trångt där innen nu och vi är inte alltid överrens om när det är lägligt att sparkas, men det är jättehärligt att känna den röra sig där inne. Det blir liksom lite mer verkligt då.

I morgon är det dags för ett ultraljud till och det skall bli kul att få se den lille skrotungen igen. Hoppas inte att det avslöjas vad det är för sort bara...jag vill bli överraskad. Daniel och mamma tror att det blir en liten kille, men mormor och jag är övertygade om att det är en tös som sparkas. Det ska bli spännande och se vem som har rätt... ;)

I förra veckan gav vi oss ut på skötbordsjakt. Det gick inget vidare till en början. För att ha ett så "stort" badrum så har vi inte plats för en skötbordsmöbel...det är helt enkelt inte så välplanerat rum. Detta gjorde att vi var ute efter ett som man kan sätta på badkaret. Uppenbarligen inte helt lätt att hitta ett stabilt sådant. Vi gav upp denna tanke ganska fort där inne i affären och bestämde oss för att titta lite på Internet. BINGO! Vi hittade tillslut ett som passar ganska bra på vårt badkar...så nu är vi med både vagn och skötbord...bara babyskydd och säng som saknas så är vi snart redo för att dendär lilla godingen skall kika ut.

Nåja, vi behöver väl köpa lite kläder också. Jag tycker att det är lite läskigt att handla småkläder och Daniel tycker nog att det är läskigt att handla kläder i allmänhet, så vi har liksom inte kommit oss för det än. Jag har kikat mycket men inte haldlat. Som tur är så har vänner och grannar hjälpt oss på traven.



Redan i sommras fick vi jättehärliga små söta kläder från finaste grannarna på sommarstället. Dessutom fick vi en bok med godnattvisor. Det bästa är att det finns med en cd-skiva med inspelningar av visorna så bebisen slipper höra vår skönsång. ;)



Förra helgen var vi i Alafors och Pernilla kunde inte hålla sig så vi fick lite presenter av henne med. Hon var i USA i sommras och tydligen så kostar bebiskläder ingenting där. Dock är det ännu värre med indelning av tjej- och killkläder där så hon hade haft lite bekymmer med att hitta ngt till vår skrot.

Vi tackar och bockar för de fina grejerna!

Vi har även varit runt och letat efter en kaffemaskin eftersom vår andra har gått och lagt sig för ett bra tag sedan. Det blev en Nespressomaskin och jag har, till min stora glädje, kommit på att koffeinfritt kaffe går alldeles utmärkt att dricka. Så nu väntar jag bara på kapsel-leveransen senare i veckan. Göttans!!


Det blev en mjölkvispare också. Tack Sara för tipset!


I morgon är det som sagt dags för ultraljud igen och sedan skall jag baka bröd till kick-offen på pappas företag. På kvällen kommer fina Mia och Henke och käkar middag. Det skall bli mysigt. Kanske orkar jag städa lite...men det vet man aldrig. Helena, Sara och Daniel var så vänliga och delade generöst med sig av sina förkylningar så jag har varit helkass sen söndagskvällen. Nu börjat det bli bättre och energin kanske kommer tillbaka snart.

På fredag är det kick-off på Fillflex och på lördag är det surströmming i Härskogen. Äntligen en helg som inte består i att rensa ut garderober och bokhyllor. Är innerligt trött på det nu. Men vi har lyckats rikigt bra om jag får säga det själv och snart kan vi bära ut hyllor och pianot och möblera om så att vi får plats alla tre här hemma. Spännande tider!

Många kramar till alla godingar...

-Anna


RSS 2.0