Illvrål och magknip

Idag har det varit jobbigt att heta Emil Blixt. Magen är riktigt ur balans och det kniper och gör ont mest hela tiden. Det är så tokigt att man inte kan hjälpa honom och det gör så ont i hjärtat när den lilla sötnosen bara skriker och skriker. Idag ville han inte alls vara med. När vi skulle amma i morse var han helt utom sig och efter lite drygt en timme gick jag ner till min mormor och morfar för att få lite hjälp med att bära runt på honom. Han ville inte alls äta och tillslut somnade han på gammelmorfars säng. När han vaknade vi ett-tiden var han fortfarande inte sugen på att äta, men vi lurade honom med lite sockervatten och tillslut åt han som aldrig förr. Det var skönt.

Nu på eftermiddagen har han varit lite orolig, men han har lekt lite med mobilen i vagnen och legat nöjd på favoritplatsen - babygumet - (bortsett från mot mitt eller Daniels bröstkorg) en lång stund innan han somnade på mage i vagnen igen.

Det är lite oroligt att ha honom på mage, men han sover inte så bra på rygg eller på sidan, så vad ska man göra??

Vi får hoppas att magen rättar till sig snart och blir lite bättre. Det är inte roligt att skrika i flera timmar varje dag.

Idag fick vi inbjudan till föräldrargrupp via BVC. Det ska bli skönt att träffa lite andra småbarnsföräldrar och dela erfarenheter med dem. Jag känner ju ingen annan i närheten som jag kan prata med tyvärr. Snart kanske vi skall börja på baby-sim också. Det ska bli trevligt.

I morgon är det lutfiskmiddag på gång. Det ska bli mysigt och spänande att se vad Emil tycker om denna måltid.

Sen är det dop som ska planeras. Det är tur att jag har min mamma, mormor och syster vid min sida! Tack för det!

Hoppas att alla har det bra och att ni inte halkar när ni är ute och går.



Den fina julklappen Emil fick från gammel-gammelmoster Brita är hur populär som hellst!! Speldosan som startar när man slår på den lilla bollen är jätterolig och det är spännande med ljud och saker som rör sig.



Här kan Emil ligga i flera timmar numera och bara ha det bra! Jättehärligt att titta på när han leker, men man blir lite stel när man ligger på golvet bredvid honom och kikar. Men det är det värt!  



Vissa kan till och med somna... :D

Nu ska Emil och jag lyssna vidare på Vargsången (Lovis vaggvisa) och Fattig bonddräng och försöka komma på vad vi ska ha till middag idag.

Många kramar och kärlek från oss!!

Julbad och nyårsfin

Det har varit helt underbart att fira jul och nyår i år. Tack för det Emil!!



Vi är ganska nöjda såhär långt i alla fall. Annars brukar badningen bestå av ett ihållande illvrål. Men nu har vi börjat ha lite varmare vatte och då är det ganska skönt faktiskt. 




Men nu börjar det bli lite jobbigt.




Tur att jag är så envis, annars hade vår lille Emil varit en riktig lortgris... ;)







Gott är det i alla fall när man är nybadad och torr. Han är aldrig så lugn som efter badet. Det är värt skriket när man får se hans mysiga lilla ansikte  med en nöjd min.







Sen kan man sova gott hos pappa...







Jag försökte handla lite kläder till mig som jag kunde ha på jul och nyår, men det var inte lika roligt som att hitta fina kläder till Emil. Här provar han sina nya skor. Han såg inte klok ut och jag hade svårt att hålla mig för skratt när han började vifta på sina klumpfötter. :D







Snyggaste minen på länge



Lite mys med mumintrollen i babygymet.



Julaftons morgon och Emil och Daniel gosar in sig ordentligt i morgonrocken!





Daniel försöker  kanske förklara att jultomten kommer genom brevlådan om det inte finns någon skorsten att trilla ner genom. Emil var nog lite orolig eftersom det inte finns någon skorsten hemma hos mormor och morfar.




Mina julpojkar



Kanske inte bekvämaste stället att byta på...men det mest effektiva sättet att kissa ner mosters soffa!!




Såhär stilig är man när man skall rädda slipsen från skvätt vid blöjbytet...




Julklappsutdelningen började lagon till matdags men klapparna rullade in med full fart ändå.




Sara och Helena delade på uppdraget att dela ut klappar och läsa rim.



Den 26 åkte vi till Norrköping för att hälsa på alla godingar där. Resan gick jättebra och Emil älskar att åka bil. Han är dock väldigt noga med att påtala att det är skillnad på att åka bil och sitta i bil. Så fort vi rullade var det inga bekymmer att sova och ta det lugnt, men om vi stannade längre än en minut så fick vi veta att det var riktigt trist.





Mys med gammelfarmor - fyra generationer Blixt






Emil trivdes bra hos gammelfarmor Signild.









Sen fick vi besök av gammelmormor Berit och gammelmorfar Rolf. Det var också jättemysigt!


Lite tjurig var han till en början när vi väckt honom...




...men med en napp....




...så kom han till ro och hade det jättehärligt i gammelmormors fam.



















På kvällen kom Johan, Sofi och Johans mamma npå besök. De hade med sig jättegod mat och Johans mamma höll en liten ledsen Emil så att Daniel och jag kunde äta i lugn och ro. Hon höll honom precis som morfar brukar göra så han trivdes alldeles utmärkt hos hemme. Efter maten blev det mys med Sofi och Johan. Det var också härligt!




Bilden är tyvärr lite suddig, men de såg ut att ha det himla mysigt båda två.




En finklädd Emil myser med morfar!




Bästa sättet att lindra den lilla stökiga magen - men det verkar bara fungera hos mormor och morfar.



Lilla familjen skickar nyårshälsningar till alla vi känner...




Men här blev det väl lite väl gulligt....så...



...det rättade vi till med denna fantastiska bild på tre tjock-kindade galningar.



Här försöker vi få med den fina slipsen. Emil fick smoking av Daniels kusin Jessica och gammelfarbror Lelle och hans Gerd. Den var vi ju absolut tvugna att använda på nyårsafton. Han var absolut finast på stället!! Det passade bra till den fina middagen som mormor Karin hade lagat till! Den fick Emil avnjuta några timmar senare... 




...då blir man såhär dåsig och fokus vid tolvslaget är inte helt hundra. :D




Det nyra året firade vi med Eva och Christer, mamma och pappa. Det var jättetrevligt!! 



Nyårsnatten sov vi i Masthugget och det var väldigt skönt att mamma och pappa kunde hjälpa oss när Emils lilla mage strulade. Vid halv sjul på morgonen fick Emil mysa med mormor och morfar medan Daniel och jag fick sova några timmar. Vi tackar, niger och bockar för det!

Nytt år men "gamla" bilder

Tiden bara försvinner. Jag tror alltid att jag skall hinna blogga så mycket mer än jag gör. Men här kommer i alla fall lite bilder.




Fina Mia har varit på besök och gosat massor med Emil. Han trivs nästan lika bra hos henne som jag gör! Skönt att få lite pepping också när det känns tungt och jobbigt med alla undesökningar och den lilla stökiga bebismagen.




De pratar på om allt möjligt! 





Tomreverkstaden är i full gång med att tillverka julklappar av högsta kvalité!












Mina mysiga killar sover i fåtöljen




Mina mysiga killar sover i soffan!




RÖR INTE MIN NAPP!!




Prinsen tar upp hela sängen!



Det är klass och still på våran lille Emil - i alla fall när han sover!




Sara, Helena och Niklas var hemma och sjöng "Lips" och åt sushi med oss en kväll. Det ser bättre ut än vad det lät vill jag meddela!






Ett hav av dopinbjudningar!






Snyggaste stilen i stan.





Kommentaren: "han har din rumpa" var mycket smickrande... ;)







Det är populärt att sova i våra fåtöljer har jag märkt. Mostermys!!





En inte fullt så lycklig Emil...





...kommer alltid till ro hos morfar!





Jag pratar i telefon med Mia och försöker uppenbarligen flyga iväg genom att använda mitt hår som propeller.






Vi har börjat "sjala". Der är lite lurigt att få till det bra men det är sååå mysigt När han blir lite mer stabil kommer det nog vara ett bra sätt att bära på vår lille myskille. 





Lite julklapps-pyssel.





Den berömda BB-väskan blev äntligen uppackad när det var dags att fara till Norrköping över mellandagarna. Det är ju bra att det blev gjort såhär två månader efter att den blev packad.






21/12 och vi är påväg till BVC för första rutinläkarbesöket. Bortsett från detdär vanliga stöket med mage och njurar så verkade allt bra med godingen. Han fick beröm för att han var så stark och höll upp huvudet bra. Han hade hunnit bli 58 cm och vägde 4840 g. Alldeles lagom vad jag försod och han följer sina kurvor fint!

Vi fick lite tips om magdroppar och vi ska byta ut de oljebaserade D-dropparna mot vattenbaserade. Det hoppas vi ska hjälpa så att han slipper få så mycket kramp i magen. Än har vi inte provat, men nu efter julen skall vi göra nya försök att få ordning på torpet.   







Sådär lagom nöjd med tillvaron...men så fort bilen rör sig är livet mycket lättare! Det var skönt att veta inför Norrköpingsresan.





Kvällsmys den 17 december och Emil har börjat prata och vara lite mer vaken. Han har ju för all del inte sovit så bra och varit vaken mycket på grund av magen innan, men nu var han inte alls missnöjd utan pratade på om allt och inget med pappa. Det är jätteroligt att höra honom jollra.















Morgonmys innan julstöket börjar. Det har varit mycket intressant att försöka hinna med allt man vill...





Å varför göra det lätt för sig när man kan låta bli?






En ordentlig hög med julkort blev det.








RSS 2.0