50-tal hela natten lång

Igår (lördag) firade vi Saras 19:e födelsedag. Det var underbart och eftersom det är hon så blev det 50-talstema. De flesta uppskattade detta och det var fantastiskt hur snygga alla blev - tjejer i prickar och killar med fluga runt halsen eller brylcreem i håret.

Själv gick jag på temat rosa...rosa kjol med prockar, rosa scarf med minimussepigg på (såg prickig ut på håll...) och rosa smink (tack Carro).


Töntvarning - men underbart att se!! Entrén Jonas gjorde var fantastisk!!


Ytterligare en tönt...Sebastian drack "te" hela kvällen. När jag insåg vad det var i muggen blev jag också intresserad av att dricka "te"!


Min fantastiska underbara. Tänk att han kunde vara så cool. Stentuff attityd och stenhårt hår.



En bedårande bedövande Grease-Danny. Helt enkelt - Bröderna Stentuff


Den finaste bilden på länge! Carros lockar är fina och hon ser lite ut som Merelyn...det var min ambition i alla fall. Tack för allt pill!!


Daniel och jag gjorde succé på dansgolvet. Vi körde fulast vinner. Stilig jag var va...?



Annat var det när Rebecca och Sara svängde sina lurviga. Fantastiskt att se dem! Dubbelbuggen var otrilig. Jag blev tårögd och stolt.



Dansfröken Becca godkände Daniels dans men var lite fundersam på takten ibland. Observera den tuffa kjolen! Jag blev imponerad. Ett eftermiddagsjobb för pysselförken Rebecca.


Prickigt värre. Jonny trodde att han skulle drömma om prickar hela natten. Ska kolla om det blev så illa...återkommer med rapport 

Det var ett lyckat party och Daniel och Jag tackar och bockar/niger för att vi fick vara med. Det var längesen jag hade så roligt.

Kram syster!

Mer bilder och smakprovningen gick bra!!

Hade min vän Pernilla på en kort men givande liten fika/kaffepaus/smakprovning av godiset/mysstund här! Tror att vi lyckades igår. I alla fall med det som är färdigt!! Det andre götta blir klart idag!

En liten ursäkt för den kassa kvalitén på bilderna. Min kamera har gått och gömt sig så mobilkameran får vara stand-in.


Knäck i mängder


Knäckbräck i mängder


Visst är nougatmarcipanen fin!


Nougatmarcipan-rullen


'
Godishav - härligt!!! För alla utom för plomberna!!

Mer goda bilder kommer!!

Bildbevis!!


Stilig som få...jag kommer att få stryk nu...


Observera högen med choklad. Det är 17 stycken 100 grams 70% - det kan inte bli fel...


Osthyveln, inköpslisten och mitt te var typ det enda som inte skulle blandas ihop.

Godis

Igår var det jul-godis-dag. Trodder först att det skulle bli lite tid över för annat än grädde, socker, sirap och choklad...men icke. Runt halv elva åkte jag till affären för att handla sjuka mängder av allt sött och fett i affären. Hade lite bekymmer med att hitta gula russin och syltad riven ingefära, men när Carro kom till affären så fixade vi biffen!!

Jag har ingen koll på hur lång tid det tar att handla till julgodis...när jag skrev sms till Carro om att jag skulle åka och handla var klockan som sagt halv elva och jag trodde att det skulle ta 45 minuter. Vi var hema igen efter nästan två timmar. Sen var det dags för baket...Det blev sjukt gott och galet mycket.

Vi började med en vanlig tryffel som vi spetsade med lite punch. Därefter var det dags för tryffel med ingefära som följdes av vanlig kola och vit chokladtryffel med lime och citron. Därefter kommer jag inte riktigt ihåg ordningen, med det blev apelsinchokladtryffel, knäck, knäck-bräck, fudge med nötter och gula russin, nougat-marcipan och...nja...jag mins inte mer...det blev lite mycket socker igår och efter tolv timmar med godis både i huvudet och magen hade vi inte hunnit rulla någon av våra tryfflar. Det blir dagens projekt - pluss att vi förmodligen skall göra lite mer av den vita chokladtryffeln och apelsinchokladen.

Nu skall jag snart bli hundvakt och så skall jag ge mig ut och gå till biblioteket och skolan för att hämta böcker och min uppsats som förhoppningsvis är full med konstruktiv kritik från min handledare.

Det var skönt med en dag utan uppsats igår! Tack för det!!

Kramar till er sockerpuddingar där ute...

PS. Sjukt, galet & mycket var mina ledord igår...tror att jag kommer fortsätta med dessa idag med!!

Skallebank och litteratur - Ett skrik på hjälp

Hej hopp i galopp...Eller något annat kul

Har sjukt ont i huvudet. Har ätit dåligt...frukost = två mackor och oboy Lunch = En liten bil scones (eller hur det nu stavas) Och nu är klockan fem...Illa!!!

Nåja, nu har jag hittat 11 böcker till. Känns bra! Inte att bära hem dem men att det finns i min hand. Det gick inte lika bra med tidningen jag skulle hitta...Remedial an special education där artckeln Decoding, reading, and reading disability av Philip Gough & William Tunmer.

Hittar någon den åt mig så bjuder jag på glögg...det kan jag göra ändå, men jag tänkte locka med något. Skall komma tillbaka till biblioteket i morgon när ordinarie personal är här och kanske de kan hjälpa mig. Just nu känns det inte så bra för jag behöver verkligen texten!!.
 
Vill ni ha ett uppdrag till så kan ni alltid fixa The act of reading: a theory of aesthetic response av Wolfgang Iser till mig. Den finns tydligen bara på litteraturvetenskapliga institutionens bibliotek och inte för hemlån. Men den finns i alla fall....till skillnad från den andra texten. 

Nej, nu har jag ojat mig lite väl mycket. 
I morgon....eller nästa gång jag bloggar har jag i alla fall en rolig överrskning. Den ni! Snacka om cliffhanger (Jag ger mig på så underliga ord att stava idag...men som ni vet så är jag ett hopplöst fall...)

kramar till er alla...
I mogon smäller det!

Tidig morgon

God morgon alla glada...
Kunde inte sova. Tänkte på min uppsats. Min ljudbok har tagit slut som jag annars somnar så gott till och jag har ont i ryggen. Inte helt nöjd med andra ord. Hade ju kunnat byta bok, mrn på något vis kändes det mer arbetsamt än att ge upp och gå upp. Skall kika lite på uppsatsen min, men vet inte om jag kommer komma någon stans med den just nu. Tror det är för tidigt för det...den har nog inte vaknat än...;)

I alla fall ett inlägg om hur jag har det just nu...pigg, orolig och...kom inte på ngt mer.

kramar till dig från mig!! 

Borde plugga

Ojoj, det är inte alltid lätt att förmå sig att göra det man borde. Jag tycker att det skall bli kul att skriva min uppsats, men jag kommer liksom inte rikitgt igång. Ha "bättre" saker för mig. Lyssna på Navid, planera fotografering, prata med mamma, höra av mig till glada människor och så vidare.

Nåja. Det kommer nog bli bra till slut i alla fall.

Igår va en riktig fikadag. Först med Pernilla...det får plats mycket skitsnack på en hamburgare och två boklån. Skönt att mötet igår blev så givande...annars hade det ju varit helt onödigt att gå dit :).

Sen var det Linda och Johanna som stod på fikalistan. Det var inte helt lätt att gå därifrån när jag borde...men så är det när man har roligt. En timme efter att jag sagt att jag skulle gå så gick vi alla tre...galet det där. Tog spårvagnen med Johanna. Femman till s.t sigfris och tänkte att jag skulle hinna med bussen som gick tre minuter senare. Men inte det. Bussj*ven gick trots att jag och en annan nisse sprang som galningar. Nåja, fick motion i alla fall.

När jag kom hem var det middag på G. Najs. Sen tittade jag på Livet i Fagervik innan jag gick till sängs. Det var en bra dag!! Äntligen!!

Kamar till alla som förtjänar en!

Mysig höstdag på Kigges sommarställe



Jo, det är inte helt normalt, men mycket mysigt och roligt



Sötnötar är vi allihoppa



Det finns ingen bättre än min underbara. Tack för allt du ger mig!! 

Nu är det dags igen...

Hallojsan!!
Ett tag sen, jag vet.
Det är fullt upp här där jag är. För tillfäller är vi fortfarande fem individer i lägneheten, men snart får Jonny och Carro sitt eget. Det har gått jättebra och vi har inte dödat varandra. Känns skönt att ha lärt känna de lite extra nu när de bor i min underbara stad. Carro har funnits i mitt hjärta sen första gången (eller andra), men Jonny är lite klurigare. Eller var kanske man skall säga...han är en underbar människa och jag önskar att hans lugn kan sprida sig till både mig och Carro en dag...Avis

Helena och Sarah har åkt...det var ledsamt veckan innan, men nu känns det bra att de är iväg...så de kan komma hem igen...Önskar dem all lycka till. Blir inspirerad och vem vet, snart kanske jag drar. kolla in deras blogg: www.metrobloggen.se/sarahhelena. Varnar känsliga tittare för läskiga djur!!

Plugget...nåja vad skall man säga. Känns skönt att två av tre tentor är avklarade...nu är det bara examensarbetet som är kvar. Men jag känner att jag inte riktigt kommer ro det hela iland denna gången. Vet inte varför, men jag är helt vilsen. Speciellt efter den muntliga tentan i tisdags. Kunde allt...å då menar jag ALLT utom en skönlitterär text om dodice rippers (eller hur det nu skrivs). Inte helt nöjd, men klarade mig i alla fall.

Jag skall skriva mitt examensarbete om dyslexi och populärlitteratur så om det är någon som känner sig manad så  är det bara att tipsa mig om börcker med mera. Har mailat alla dyslexi-förbund och ingen vet någon forskning kring ämnet. Snacka om att ställa till det för sig...skall nog maila Dag (min gud) och kolla vad jag skall ta mig till.

Tack alla söta som finns för mig när det stormar och när det borras i balkongen...

RSS 2.0