Jösses vad mycket jag har att berätta

Vet inte vart jag skall börja ens. Har skjutit upp att skriva om alla spännande grejer och nu har de liksom grötat ihop sig lite. Men jag skall se vad jag kan göra.

Om vi börjar där vi slutade...examen..Jag hade två helt underbar dagar och det var helt tack vara alla som var där och ville fira! Jag kommer aldrig glömma det!



Nallen satt fast på kortet som tillhörde paketetn från familjen Blixt! Tack alla för allt! Och ett stort tack till dig Trobjörn för att du finns för mig!


Fredagen, själva examensdagen, började med att Helena kom hit och fixade mitt hår och sminkade mig lite. Det var skönt att bli ompysslad lite sådär av min söta syster. Under tiden som mitt hår blev lockat kom posten och jag fick en himla massa grattiskort. Jag blev jättegad och förvånad att det var så många som tänkte på mig.



Akvariet blev ett present- och kortbord

Sedan bar det av till skolan för att mingla lite med alla glada som tog examen samtidigt. Åt lunch med mina underbara kurskamrater Pernilla och Linda på Kiwi. Smakade inte så mycket, men det var trevligt att bara njuta av dagen tillsammans.

Efter att vi sagt hej till lite folk på skolan bar det av till Lorensbergsteatern för en lite avslutningsgrej med lite sång och tal och grejer. Det var lite segt men man kände sig stolt och duktig. Speciellt när Lars-Åke Kernell talade. Han är inte bara en bra talare, han är en inspirationskälla och förebild också. Inget att undra på att vi visslade på honom när han var klar...

Hade lyckats fixa en lite present var till Pernilla och Linda. Det blev en lite kompis som de kan ha med sig var de än ska här i världen. Fungerar bra som grubbelgubbe...en fiffi grej. Jag tror de blev glada i alla fall ;)

Nu var väl klockan fem eller något och det var två timmar kvar innan Pernilla och jag skulle på examensmiddag på Bryggan under bron. Det var bra mat, men vi var inte rikitg taggade för studentsittning...alladeles för trötta och för mycket annat att tänka på för att det skulle bli riktigt bra med skrikande brudar med alladele för mycket innanför rocken...men jag tror att de allra flesta hade en trevlig kväll och Pernilla och jag njöt, tillsammans med några andra godingar (Paula och Emma bland annat) av maten och av att vi var klara fröknar allesammans.

Vid tolv eller så, när vi hade ätit upp och tagit en extra drink i baren (mycket dyr sådan, men det är väl så när man inte är student längre...då har man inte några förmåner kvar) ringde jag min underbara Daniel och bad om att få bli hämtad. Härligt att veta att jag slapp ta vagnen hem. Mina fötter gjorde riktigt ont efter en dag i 9 cm-klackar. En mystisk bil dök upp och jag fick inte rikitg ihop allt, men när jag äntligen fattade att det var Daniel som körde så insåg jag att han hade med en fantastisk passagerare! Torbjörn...tack för en trevlig helg och ditt otroliga stöd! Känns jätteskönt att veta att du hejar på mig i vått och tort!
Vi hade en trvlig biltur genom sta´n en sen fredagkväll...När jag kom hem bytte jag snabbt om till mjukisar och ett slitet linne. Det är roligt att vara fin, men det är ganska skönt att få bli sigsjälv igen. Vi tre, Daniel, Torbjörn och jag, hade en jättetrevlig kväll med mycket snack och lite Tullamore Dew (dock bara vatten för mig...kändes säkrast s).

Lördag morgon vaknade jag och var inte helt nöjd med att jag hade en hel dag framför mig med en massa firande och så. I två omgångar skulle det vara party och jag var fruktanskvärt trött...Den som inte känner mig skulle nog tro att jag var bakis, men jag var bara trött...
Sara kom och nu var det hennes tur att göra syster fin för festen. När hon kom innanför dörren här hemma så säger hon någonting i stil med att: Jag har en massa svordommar jag skulle vilja säga, är det okey att jag häller ur mig dem? Svaret var ja, och det kom en massa fula ord som jag inte rikigt vill citera...men kontentan var i alla fall att hon hade glömt locktången hemma hos mamma och pappa. Sara och jag tog svärfars bil till Masthugget och hämtade prylen och sedan hade vi lite bråttom. Jag skulle vara hos mamm vid tolv och vi hade endel att fixa och trixa med innan dess. Så Sara satte fart med att göra både mig och sig själv fin för party och sedan bar det av till Masthugget igen.

När jag kom dit så var det partyfixat hemma hos mamma och pappa. Mormor och morfar var redan där och vi skulle ha lite familjemys innan resten av folket kom. Det var roligt. Dels för att jag fick en skojig dink som jag hade önskat mig: Blåbärshiss hette den...och i skumpan åkte blåbären upp och ner och det såg verkligen ut som om de åkte hiss. ;) Sånt gillar Anna...
Därefter var det dags för paketutdelning...oj vad glad jag blev. Först när jag fick min Pentax (från Mamma, Pappa, Mormor, Morfar, Brita och Daniel) trodde jag inte att jag skulle bli så glad för resten av paketen. Min underbara kamera som jag har längtat så efter var äntligen i min ägo. Jag är fortfarande överlycklig. (De flesta bilderna i detta inlägg är från den). Men när Helena och Sara kom med de fina pärlhalsbandet, -armbandet, -örhängena och -ringen blev jag superglad igen!! Visste inte att jag hade önskat mig det så mycket. Hittills hade jag lånat Helenas örhängen och mammas halsband för jag tycker att det är så fint med pärlor...och nu hade jag mina egna. Tack! Sen kom svärfar Torbjörn med paket. Först ett fint fyrkantigt där det utanpå stod: För att du är ett stort sådant. och innuti fann jag boken: Leenden som innehöll en hel massa fakta om leenden med mera. Det var skojigt att få...passar bra bredvid Skrattboken som helt klart är en favorit. Därefter fick jag två småpaket som innehöll örhängen. De var så himla fina! Det ena paret passar jättebra till pärlorna jag fick från mina systra och de andra var superfina och jag hade verkligen velat ha ett par guldörhängen! Sen, tro det eller ej, så kom Daniel med ytterligare ett paket...stort sådant...och innuti var det ett duntäcke! Han ville ha tillbaks sitt och nu kunde jag gosa ner mig i mitt alldeles egna duntäcke. (Mycket varmt nu, men det ligger i för att det är så goosigt...). Man skulle kunna tänka att ett täcke inte är så roligt att få, men jag blev superglad för det med! Jag har längtat efter ett eget täcke sedan Daniel flyttade ner till Göteborg och jag snodde hans. Kände mig som en tjuv, men det var det värt...;) Tack för lånet vännen min!!



Pärlor i överflöd...jag är helnöjd! Tack


Leenden-boken gjorde succé hos lilla fröken Anna

När jag hade öppnat mina paket och landat lite på jorden igen började det droppa in folk från alla håll och kanter. Det var skojigt att det kom så mycket folk och jag är jätteglad att ni ville vara med och fira min stora dag!!

Under maten hölls det lite tal. Jag minns inte helt, men jag tror att jag började med att tacka alla som hjälpt till att fixa mitt party. Jag klarade mig utan att fälla tårar...men sedan var det morfars tur...han talade om för mig att jag var bra och att jag hade tur som har Daniel vid min sida och då hade jag inte långt till tårarna. Sedan var det svärfar Torbjörns tur...jag säger bara: Tack för att du kom...det betyder massor och du är alltid välkommen tillbaka!! ;)

När vi hade smakat på alla den goda maten och sagt hej till alla och pratat lite...alldeles för lite med alla goa människor skulle jag bara testa om jag kunde ligga i pappas säng utan att klänningen skrynklade....det gick bra och gissa vad som hände. En timme senare väckte Helena mig och sa att vi skulle åka hem till oss och möta upp alla vännerna. Det var jag med på och Sarah, Helena och jag begav oss ner till bilen. Utan att ana någonting körde Helena iväg och när vi hade kommit nästan hela vägen hem bad hon mig om en vägbeskrivning till Delsjön...Hum...nu började jag undra lite, men det jag oroade mig mest för var att jag skulle frysa i min klänning om vi skulle vara ute länge.
När vi väl kom fram och började gå mot sjön trodde jag att det bara var familjen som var där och att vi skulle vänta på mina älskade vänner, men så var det inte riktigt. När jag närmade mig såg jag ett helt gäng som uppenbarligen stod och väntade på mig: Sofie och Johan, Sebastian och Klara, Johanna utan Svea, sötaste Nadja, Sara, Daniel, Torbjörn. En studn senare kom även mamma och pappa och ytterligare senare dörk underbara Ellen upp. Jag var så glad!
Dessutom var jag tacksam för att Daniel hade packat med lite andra kläder till mig. Sarah och Helena hade också med sig lite ombyte. Såhär i efterhad känner jag mig lite väl lättlurad, men det är skoj att bli överraskad sådär. (När det visade sig att mamma och Daniel skulle få sin vilja igenom om att vi skulle fira min examen sa jag att jag ville sitta me en engångsgrill vid Delsjön och de som ville och ansåg att jag var värd att firas kunde komma dit med sin grill och parta med mig. Det hade mina nära och kära uppenbarligen tagit till sig...det enda som inte var där var grillen men vem behöver en grill när man har världens bästa kock till syster. Hon hade fixat jättegoda pajer som vi åt. De hade hon lagat på fredagen när jag inte var hemma utan var på stan och firade. Det hände mycket saker bakom min rygg den där dagen. Det var roligt att höra Helena och Torbjörns kommentarer om de olika dialekterna...Jag är ju van vid både Östgötskan och Göteborskan...men när två "extremer" talar i telefon med varandra för första gången så är det tydligen skojigt och svårt att koncentrera sig på vad den andre säger...;) Jag bara ler..

Vad skall jag säga mer om min underbara kväll i Delsjön?? Det var knott ute och vi spenderade en lång tid med att klura ut det bästa sättet att slippa djuren...Tror att Johanna vann med sin ryska dock-kostym...men vi gav tillslut upp och smet in till oss och drack kaffe och lite annat...det var jättetrevligt och jag kunde inte haft ett bättre examensfirande! Tack för alla kort och presenter jag fick och för att ni ville att jag skulle få en alldeles extra speciell dag. Stort tack för det!! Jag kommer aldrig glömma det!


Sebastian och Klata tycker att jag skall lära mig att slappna av! Tack, ni är pärlor


Av Mia, Magnus, Jomas och Lina fick jag en jättefin skål med tillhörande bestick. Har aldrig sett bestick till en godisskål innan, men det är uppenbart att det finns ;). Fungerar även bra att ha sallad i den. Det har jag provat!


Johan och Sofie gav mig en fin penna och en skrivbok där jag skall skriva ner alla mina smarta tankar och idéer...





Fick flera presemtlprt på Panduro. Det är en bra grej och jag är jätteglad...Skal sätta igång att pyssla snart...
Fick även ett presentkort från Sarah på In-Ex, ytterligare en pysselaffär där jag är stammis. Gillar skarpt. 
 


Många örhängen blev det, från vänster till höger: Från svärfars familj, prälor från Sara och Helena och ett par lila örhängen från Anneli och Christian. Fick ett par jättefina från Johanna också, men de har inte fastnat på bild än...Inte heller har halsbandet som jag fick från Nadja kommit med, men jag har använt både haösbandet och örhängena flitigt den sista tiden så de kommer nog bilder på dessa med. Blev i alla fall jättaglad. Smycken är min grej....det är tydligt att det är mycket som är min grej...fick massa fint som passar mig jättebra. Känns som om folk känner mig väl!!



Lasse och Bigitta tycker att jag skall hålla koll på hår och tår...det är inga problem när jag är så väl utrustad nu!


Dagen efter sitter det aldrig fel med ett pussel!! Tack för hjälpen


Fina blommor från Sebastian och Klara...Anna övar på Fokkus med sin kamera


Anna är r imponerad av sin kamera...





Fian blomma från familjen Hjärten och Andreason...tack
Om det går, försök bortse från den fruktansvärt fula bakgrunden...längtar tills allat är borta



Sara hade gjort ett jättefint kort till mig och jag satt och beundrade det länge. Har många anledniongar att åka till Sundsvall och hälsa på henne. En lite del är för att få lite kunskap om hur hon gör sina fina kort. Sen måste jag ju upp och se hennes fina his. Men vikitgast av allt: Jag vill krama om henne och gratta henne till en fin lite prins till. Stort grattis från mig till dig!!




Jag hade önskat mig just en sådan här och den fick jag av Jonny och Carro. De kom hem till mig efter att de varit i Nyköping och firat Carros syster Malin och Carros bästa vän Milla. Söndag kväll, när jag hade gått och lagt mig dök sötisarna upp och jag blev jätteglaf

***
Jag har ju fyllt 25 också.. Uppenbarligen en ålder som, precis som min examen,  var värd att firas. Själva dagen, den 15 juni inföll på en Måndag så själva firandet blev på Söndagen innan. På morgonen fick jag en Cykel. Inte visste jag att jag hade önskat mig en sådan, men oj vad glad jag blev. Emellertid var det min gamla, rosa, rostiga, hatade cykel pappa hade slagit in och mamma hade sat rosett på, men jag skulle visst få byta in den till en ny...Lycka är en ny cykel!


Fortfarande imponerad av inslagningen!!


Flaggan var hissad för mig och Helena leker med min kamera. Visst blir det underbara bilder!!

När mormor och morfar kom hade de med sig ett paket som jag tydligen var lite försenat. Daniel hade beställt ngt från Englande och det var meningen att jag skulle fått det i examenspresent men jag fick ett duntäcke istället. På något vis hade det i alla fall inte hunnit komma till den 6e så det fick bli födelsedagspresent isället...gissa om jag blev glad...Det var en pruttande flodhäst i...och anna 2,5 år blev överförtjust...


Lovis Pinkiton...kan låta som en hona, men det finns la inte någon flicka som fiser sådär...så det är en han...


Lovis Pinkiton lämnade aldrig min sida...




Från Mormor och  morfar fick jag ett jättefint halsband och det passar jättebra nu när jag är så brun. kanske kommer det en bild på det med...
***

Nu har jag suttit länge nog..inser att jag inte hinner mer nu, men jag skall göra ett nytt försök att uppdatera snart igen...

Ett stort tack till alla som gjorde min dag speciell!!

På knappen står det...



LÄRAREXAMEN


Dagen började tidigt. Kl fem var jag vaken och kunde inte somna om. Jag kunde inte somna igår och jag vet igentligen inte riktigt vaför det var så oroligt. Var inte nervös alls för redovisningen och såhär i efterhand hade jag inte någon anledning att vara det heller. Det gick super och vi klarade oss galant! Det var garanterat den bästa redovisningen och vi hade inte planerat någonting - varken vilken ordning vi skulle prata, vem som skulle säga var och så vidare. Men med ett sådant samarbete så kan vi inte misslyckas. Vi kompletterade varandra perfekt och livet lekte hela dagen!! Vissa dagar blir bara bra.


Klarblå himmel, kaffet är inhandlat och snart kommer Pernilla.


Det var lite kallt, men solen sken och jag visste att det skulle bli en seg dag innomhus, så jag passade på att njuta lite extra.


Glada fröknar. Precis efter att vi fått vår lärarexamen-knapp. Det kändes overkligt och jag har inte fattat det än. Fem hela år. Sega men bra år.

Tack alla mina vänner som ställer upp på mig 
Tack alla som orkar med mig när jag är dum, lyfter upp mig när jag är nere och står ut med alla mina påhitt och nycker.
Tack alla som torkar mina tårar när de forsar ner för kinderna och skrattar med mig när jag är glad
Tack alla för att ni vill mig väl och står på er när jag är dum
Tack för alla kanelbullar och all proviva som ni tvingat i mig när aptiten tryter
Vad hade jag varit utan er??

Blir lite lätt sentemental nu, men så är det väl när ngt är över och ngt annat börjar??


Det har varit mycket det sista och jag är otroligt tacksam för att ni hjälper till när det krisar.

Med klänning, städning och annat jox som strulat till sig det senaste dagarna.

Helena och Sara är pärlor som alltid stått där med städhinken i hand
Mamma och Mormor som har fixat så att jag har ngt att ha på mig i morgon. Den är jättefin och jag kommer känna mig vackrast i morgon
Morfar som kravlat runt på golvet och sett till att klännikngen är rak. Tur att vi har ditt ögonmått.
Pappa som alltid hejar på mig och peppar mig när det går bra och står där när det inte går som jag vill
Daniel...tack för att du finns för mig...alltid, varje morgon och varje kväll. Det finns inte ord för dig.

Pernilla och Linda - bra jobbat brudar! Vi är oslagbara!

Pussar från mig - idag är en bra dag!!

30 mg är borta...10 kvar

Nu är det inte långt kvar. Jag och mina pluggisar har räknat timmar i en vecka , men nu är det ju inte ens två dagar kvar tills skiten är över. Vi ska redovisa i morgon. 09-15. Det kommer gå lysande och med tanke på att det har varit tungt för oss alla tre så är vi helt lysande duktiga! Jag hejar på mina powerbrudar.

Vill också skänka en tanke till Johanna som skall skriva gramatiktenta i morgon 17-22. Underbar tid och underbar tenta. Men det kommer gå bra, och gör det inte det så ordnar det sig också. Hon är en av oss powerbrudar. Hoppas på dig och håller tummarna hela eftermiddagen. Önskar jag kunde hjälpa dig att hålla koll på alla pronomen, konjungtioner och preteritumformer. Tror att det kommer lysa om dig i tentasalen i morgon.

Veckan hitintills har varit lite upp och ner precis som mitt blodtryck - Berg-och-dalbanan har varit lagom kul. Men men. Det blir nog bra en annan dag. Det finns ju förklaringar så jag är inte så orolig faktiskt. Men det är jobbigt i alla fall. Nåja. Har fixart och trixat hela veckan och nu är jag stel som en pinne. Dessutom gick jag totalt ner för räkning efter massagen i måndags. Var veck hela tisdagen och hamnade efter med allt jag hade planerat att göra. Tur att jag har mamma och pappa, mormor och morfar, Daniel och mina fina syskon som ställer upp när det skiter sig. Klänningen är klar, pysslet är färdigt och jag skall sova tidigt idag. Sen är det upp i morgon och gå på min sista redovisning.

Under de senaste vockorna har det blivit mycke grillat och solat ute på gräsmattan. Det har varit intressant och jag har till och med bildbevis!!



Helena räddade mig när jag var stressad över födelsedagspresent till Carro. Hon finns alltid när man behöver det. Med sitt goa flumm fixar jag biffen. Snacka om att jag har saknat henne när hon inte var hemma.




Kasst väder på Carros dag. Men det kom aldrig till hissingen. Tur, eftersom det var grill på menyn. Trevlig kväll. Träffade Milla för första gången. Rolig tjej.



Helena och jag lunchade på gräsmattan. Inte så hungriga i värmen. Men vi hade det kul


Daniel gjorde oss sällskap på kvällen. Han var lite trött så vi gjorde en kudde till honom. Bra med Bag in Box. BiB-kudden går inte av för hackor vill jag säga.


Visst ser han nöjd ut min lille vän




Smarta bilder i solen. Syrran är lite frusen av sig.








Vet inte riktigt vad det var vi ville åstadkomma med dessa foton, men de belv inte några höjdare....


Inte här heller är jag helt övertygad om vad det skall föreställa...men kul hade vi!!










Min skötsamma underbara Daniel fixar och trixar...Tur att jag har nonom


Tur att vi inte stökar ner när vi är ute på gilläventyr. Ibland ser det ut som om vi skall flytta när vi drar er ut på gräsmattan.

RSS 2.0