Nu är det dags igen

Till och med jag tycker att det börjar bli dags för lite uppdateringar här. Det har varit fullt upp sen sist…och för enkelhetens skull börjar jag från början.


26/7

Vi lämnade ett soligt Orust för att åka till IKEA och se vad som kan tänkas behöva inhandlas. Vi kom hem med en gosedjursmus för 9 :-. Daniel var mycket stolt över att han lyckades lura mig att inte köpa alla söta barngrejer på det stora varuhuset. Sedan bar det av till barnmorskan. Allt verkade bra och det gick till och med alldeles strålande att ta blodprov (om man bortser från att jag hade jätteont efteråt och blåmärket var fem centimeter långt och varade i två veckor…). Magen var 25 cm och mitt blodtryck var 100/60 – tänk att få ha så högt blodtryck… ;). Vi fick lyssna på barnets hjärtljud också – mysigt. Det låg på 130.

Därefter bar det av till centralstationen för att hämta upp Cicci och Lukas. De fick inte se så mycket av Göteborg denna dag för vi tog med dem ut till Orust och där var vi i ett par dagar och bara hade det bra. Den 28:e åkte de in och gjorde Göteborg osäkert på egen hand. Det var mysigt att få ses en lite längre stund. Tack för det!!

 

31/7


Första fikapausen - utanför garaget i masthugget. Det är tur att jag inte kräver mycket mat nu för tiden... ;)



Fint folk kommer inte bara sent, utan packar ihop presenterna sent också ;)



Vi hittade ett jättemysigt ställe att ta en lite pause och bensträckare på.



På lördagsmorgonen bar det av till Sundsvall för ett besök hos Sara, Rasmus, Hugo och Edvin. Vi startade tidigt och kom fram sent. Det var en lång utflykt…elva timmar tog det oss. Det är tur att vi gillar att åka bil!! Väl framme fick vi ett mysigt välkomnande i form av goa kramar och scones. Vi fick den stora äran att sova i lekrummet och det passade mig utmärkt. Det var mysigt att sova bland alla verktyg och legobitar.

Söndagsmorgonen startade med kramp i vaden. Lagom kul. Tur att Daniel är en så bra massör. En stund senare fick vi träffa Hugo, som vi inte har sett på jättelänge. Det var kul. Han var full av upptåg och ville gärna visa alla sina leksaker på en gång. Roligast var nog ändå bilen Roary – med vinnande stil. Redan kvällen innan hade Edvin gjort entré i våra liv och han var ett strålande charmtroll!

God frukost blev det och därefter en promenad till Norra berget. Där fikade vi och lekte på den fina lekplatsen. Det fanns lite djur på området och fåren såg jättemysiga ut. Två kor hade lyckats smita så det var en förmiddag med äventyr på hög nivå med läskiga rutschkanor och skenande kor. På kvällen serverades en utsökt middag som jag fastnade för och rätten är numera en favorit! Tack för receptet – det har redan använts flitigt!!

Måndagen spenderade vi först med att leta drakar på stadens gator och husväggar. Spännande! Efter en fika bar det av hemåt igen och resten av dagen spenderade vi i solen och bara njöt av livet!






3/8

Morgonen startade ganska tidigt eftersom det var dags för mamma Sara att åka till jobbet och goa Hugo att gå till förskolan. Rasmus och Edvin vinkade av oss när vi, en stund senare, lämnade Sundsvall för denhär gången. Det var en jättetrevlig vistelse och vi kommer gärna tillbaka!

Nu var det Stockholm som var nästa anhalt på vår turné och vi träffade Helena för att få nyckel så vi kunde komma upp och ta det lite lugnt i deras lägenhet en lite stund. Skönt efter att ha suttit ett tag i bil igen. Vi kikade på ”Patrik 1,5” och hann med nästan hela innan Helena och Erik kom hem och det blev dags för middagsbestyren. Dundergod middag blev det och vi satt och pratade och tittade på Eriks nya fina 3D-TV. Imponerande att spela spel på!! Kul.

 

4/8

Vad det dags att lämna Erik och Helena för att besöka Cicci och Lukas i deras nya lägenhet. Vi passade på att kombinera ”grattis-till-nya-lägenheten”-presenten med ”grattis-till-förlovningen”-presenten. Det kändes skönt. Annars tycker jag det är lite klurigt att hitta på vad man kan ge som passar allt och alla.  Vi fick en jättehärlig lunch och avslutade vår korta Stockholmsvistelse med en supermysig fika! Vi tackar och bockar.

Nästa stopp var Norrköping och vi käkade middag med Daniels mamma och hennes man på sommarstället på kvällen. Det blev grillat och mycket gott.

 

5/8

Denna strålande torsdag var det utflykt till Gryts skärgård som var på agendan. Jättehärlig dag som började med ett besök i Daniels mormors och morfars trädgård. Det var jättehärligt att få se var Daniel har spenderat sin barndoms somrar. Ett jättehärligt ställe som låg precis vid vattnet.  När vi kikat klart på alla hemliga platser där kanoner och kojor legat blev det dags för lunch. Jättegott och mysigt! Tack för det!! Därefter bar det av tillbaka till Norrköping och vi fikade hos Daniels Mormor och Morfar. Goda bullar tillsammans med roliga bilder från när Daniel var liten kändes som en underbar avslutning på en jättefin dag!


 
Kapten Daniel står på sitt stora skepp och spanar efter fienden...härliga barndomsminnen...



Lunchpause i solen



Härliga Berit och Rolf! Tack för en jättefin dag!



Fredagen spenderade vi i lugn och ro med lite film och god mat och på kvällen träffade vi Johan och Sofi. Vi åt lite mat på ett mycket trevlig och mysigt ställe och avslutade det hela med god glass hemma hos dem. Goa sommardagar!!



7/8

Sista dagen på vår Sverigeturné och den började med besök hos Daniels pappa där även Karolin och småbröderna Mikael och Niklas var. Jonny och Carolin kom också förbi en sväng. Vi fikade och sedan lagade vi lunch – spagetti med köttfärssås. Härligt!! Svärfars kök fick betjäna färg. Storkok till åtta personer tillhör inte vardagen, men det gick alldeles strålande! Tack för en bra förmiddag!



 
Med lite musik i bakgrunden hade vi en fin förmiddag. Alltid lika mysigt när Jonny spelar.



Fina Carolin njöt nog också av musiken, men hon är kanske van...



Svärfar i egen hög person.




Buskillarna fastnade tillslut på bild. Kul att få busa lite med dem.





Storkocken i full fart att bryna köttfärs. Supergott blev det! Tack för maten godingen!



Nu var det bara fyra timmars resväg kvar och jag kände mig lite mör och längtade mycket efter min säng. Det är alltid trevligt att vara på besök hos människor man tycker om, men det är alltid gott att få komma hem till sin egen säng när man har varit borta ett tag.


Vecka 32 – 33

Daniel började jobba igen och jag började mitt nya liv som ”hemmafru”. Sådär inspirerande. Jag sökte lite jobb och fick bra respons, men de var inte helt taggade när jag sa att jag skulle gå på mammaledighet i slutet av oktober/början av november. Nåja, det känns ganska skönt att inte behöva fundera så mycket och jag har många att fika med så jag har fullt upp ;)



Storfiskaren Nygren drar upp middagsmaten! En mysig helg i Härskogen.


20/8

Helena och Erik kom på besök. Trevligt hade vi! Vi åt kräftor på lördagen och det var ett äventyr. Havskräftor vs signalkräftor. Jag vet inte om det var en tävling och behövde någon vinnare…men det är lite roligt att tjafsa lite ibland.

Mycket tjafs blev det. Alltid lika kul! Tack för en go helg och den fina presenten. Den är fortfarande helt intakt och det kommer att göra ont i mitt hjärta den dagen mitt löfte om att använda grejerna måste infrias, men jag får helt enkelt inse att man inte både kan ha och äta kakan samtidigt – jag får njuta av den än så länge i alla fall!!




Förra veckan var fullt upp med både pyssel och utrensning av papper. En jättetrevlig fika med Johanna hann jag med. Daniel passade på att fylla år och jag hade gett bort alla bra idéer på födelsedagspresenter – typiskt. Han fick presentkort på en bok av mig. Lite kontraproduktivt kan man tycka med tanke på att vi, i lördags, spenderade hela dagen med att rensa ut våra bokhyllor. Böckerna står än så länge säkra, men nu till helgen ryker för hoppnings vis en hel del och då är det kanske inte helt hundra att det finns en ny att inhandla i höst…nåja, har man ingen fantasi så har man inte.


Det blev inte så stort firande på själva födelsedagen, men igår, söndag, så firade vi både Daniel och min Morfar med god mat och sång. Min cheesecake blev uppskattad och det blev massor över så min plan är att gå och frossa av både middags- och efterrättsresterna nu.

Ha en go dag så skall jag hämta tvätt och sedan bege mig till barnmorskan för ett nytt besök.

-Anna


RSS 2.0