Vår, måndag och bara fem dagar kvar

Det är äntligen vår och det är båda varmt och blommigt ute. Under min prommenad till Johanna förra veckan kunde jag inte låta bli att ta lite bilder, Jag delar gärna med mig, trots att det inte syns på bilderna hur glad jag var att det äntligen är vår.








Nu är det måndag och jag har en massa saker att fixa med. Till helgen är det massa saker som händer. Kompisens son konfirmeras och jag ska redan i morgon på "förhör" i kyrkan. Det ska bli skoj. Dessutom döps lilla Lina och jag håller på för fullt med hennes paket. Det är två projekt och jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag startade dem båda samtidigt, men det kommer nog bli bra

På fredag är det en underbar dag!! Helena kommer hem. Skall mysa med henne hela dagen och kvällen och hela lördagen och jättelänge. Saknar henne så. Risken finns att jag kanske måste dela med mig lite av min lillasyster, men inte för mycket...hon är min!!

Idag bär det av på prommenad i det (förhoppningsvis) fina vädret. Ser ju inte rikigt vilket väder det är eftersom vi har gröna nät utanför + en massa plast som gör att allt blir suddigt. Men det ser i alla fall ut som solen skiner. Skall till mamma och äta lite och få lite hjälp med Linas ena paket... ;)

Någon stans skall jag hinna plugga lite också. Det börjar bli lite mycket nu. Men efter helgen som kommer kanske det kan bli lite lugnare. Eller??

Ha en bra dag i solen, det ska jag!!

Föreläsningsanteckningar

Definition 1:
En konflikt är ett samspel mellan minst två parter där minst en part har önskemål som är för betydelsefulla för att släppa och upplever sina möjligheter att få sina önskemål tillgodosedda blockeras av motparten.

Definition 2:
Kris i mänsklig interaktion
       kommunikationen fungerar ej
       Världen är relationell

4 bra sätt att förvärra en konflikt
    1 - Agera utan att kontrollera hur ditt agerande tolkas hos mottagaren
    2 - Brist på transparens - om du inte berättar hur du tänker eller vill ha det gör du det
         svårt för motparten
    3 - Dold dagordning och agenda
    4 - Avbruten kommunikation

7 tips på konstruktiv konflikthantering
    1 - Fråga dig själv vad du inte känner till än
    2 - skilj på person och problem - skapa gemensamma problem som båda måste hitta en
         gemensam lösning på
    3 - Tydlig, rak och konkret kommunikation
    4 - Håll kontakten - när du tycker att relationen är viktig vill säga
    5 - Sök intressen och behov bakom ståndpunkter i konflikten, annars står man bara still
    6 - Gör det lätt för motparten att vara konstruktiv för att kunna ta ansvar för sina 50%
    7 - Träna på att se konflikten utifrån. Se till att få distans. Risk att fara illa annars

Tja, vad ska jag säga....skaffa dig lite högskolepoäng. Typ 7.5 så ordnar det sig ska du se...

Du känner mig uppenbarligen inte...

...så du har ingen rätt att dömma mig!

Tack Johanna för ditt fantastiska stöd idag!! Skönt att veta att du finns! Hur skulle jag klara mig annars??

Puss och tack till alla mina hjältar där ute!

Det är mycket nu

Jag längtar såå mycket efter min syster! Det går inte att förklara. Hon har inte varit här hemma på så himla länge så nu gör det nästan ont i hjärtat när jag tänker på henne. Kanske beror det på att hon faktiskt snart kommer hem. Jag har börjat nedräkningen! Det är bara tre veckor och en dag kvar tills jag får krama om henne. Funderar på om jag någonsin ska släppa henne igen. Man vet aldrig vad hon hittar på som nästa projekt.

Idag har jag en plan om att försöka minska mina dåliga samveten. Har en lista på sådant. Men det är lite jobbigt när jag hostar så hela rummet snurrar i några sekunder. Det låter kanske inte så farligt, men det är inte alls kul.

Ett av mina dåliga samveten är att jag ska ringa och boka om min tandläkartid. Lovade att göra det förra tisdagen, men så bidde det inte. Dessutom skall jag läsa en bok om "Samspel i grupp" och skriva en uppgift från förra kursen om juridik för pedagoger. Vi får la se hur det går med det. Den sista uppgiften är en kompletering från när jag var på Teneriffa och latade mig så jag får väl försöka blunda och inbilla mig att jag är i solen, vid polen, med en Sangria i handen så kanske det blir bra.

Till helgen kommer Johan och Sofie och skall göra Göteborg osäkert. Vi får väl se vad vi hittar på för spännande. På fredag blir det nog lite plockmat med räkor som inslag och lördag satsar vi nog på stan och pubben. Det ska bli mysigt att ha dem här.

Hoppas bara att jag piggnar till lite tills i morgon. Har varit trött och har träningsverk i rumpan. Veckan har varit lång och jag har inte alltid varit så snäll mot min förkylning/infektion. Men idag känner jag mig lite piggare så vi kan juh alltid hoppas att det blir bra.

Förresten: Solen skiner 
Å ena sidan känns det helt underbart
Å andra sidan har vi ingen balkong

Ha en bra dag och njut av solen!!
Kramar till er

RSS 2.0