Som en plåtburk...

Förra veckan flög iväg och nu är det dags att uppdatera bloggen lite. Min kamera ligger nere hos mormor och morfar och lat som jag är så har jag inte varit nere och hämtat den än. Det är så otroligt långt...Nåja, det blir inga bilder just nu i alla fall...

Fillflexinvigningen gick alldeles utmärkt! Det var massor med trevligt folk och de verkade ha trevlig och njöt av de pumpbara tilltuggen... ;)
En spännande överraskning var att Gerrit dök upp. Alltid lika kul att träffas. Jag var inte så pigg och det var mycket som hände runt omkring så vi han inte prata så mycket, men jag fick se lite bilder på hans familj och jag fick lite panik när jag insåg att hans döttrar (Imke, Elin och Janne) blivit jättestora. I min värld är de fortfarande fyra, två och nyfödd, men det verkar inte vara helt sanningsenligt...kanske hade han fixat till bilderna i photoshop - mycket troligt...

Tyvärr blev det ingen middag med Mia och Henke på torsdagen. Jag lyckades inte krya på mig ordentligt utan snarare tvärt om. Jag trodde jag skulle hosta sönder halsen under natten till lördag och jag var itne alls pigg på surströmmingen heller!! Men det är trevligt med traditioner och jag fick jättemycket beröm för min dicobolls-tröja.

Vi var på specialistutraljudet i torsdags för att kolla hur de förstorade njurbäckenen såg ut. De var fortfarande lite stora, men inget att oroa sig för. Det brukar försvinna av sig själv några dagar efter födseln. Skulle det inte göra det så kan man sätta in antibiotika eller, i värsta fall, operera. Inget akut och det kändes bra. Det var mycket märkligt att se den stora godingen som sparkar runt där inne i magen. Efter att läkaren hade tittat runt och undersökt alla viktiga delar och sett att allt var bra och att det var alladels lagom mycket forstervatten så fick vi kika på ansiktet. Hon gjorde någon sorts animering och så fick vi en bild med oss hem. Jättekul! Men det var inte helt lätt eftersom skrotungen inte ville vara med på bild denna gången heller. Först var det bara handen som var iväge, men efter några försök att få bort den så dök det upp en fot också. Ett tydligt kroppsspråk - låt mig vara!!

Denna veckan har det hänt jättemycket. I måndags var vi på informationsträff på mölndals sjukhus om förlossningen och BB-tiden. Jag fick en hostattack och fick smita ut när informationen om smärtlindringen kom. Rent generellt var informationen bra, men barnmorskan verkade ha tagit lite mycket lustgas och var inte helt med hela tiden kändes det som. Sen började hon med att tala om att det finns en nerv som barnet kan komma åt som gör att man kaskadspyr och då fick jag lite lätt panik och lyssnade inte så bra på resten av informationen. Som tur var så var vi på ytterligare en infoträff men då på östra sjukhuset. Den var strålande och jag känner mig lite lugnare nu. Dessutom var vi på vårt första föräldragrupps-möte igår. Det var trevligt och jag kommer kanske kunna lugna ner mig på riktigt snart!

I tisdags var jag hos barnmorskan igen (V 32+6). Allt verkade bra. Magen har växt som den ska och är nu 32 cm. Bebisens hjärtljud hade ökat lite och ligger nu på 150. Mitt "höga" blodtryck håller i sig och är nu 110/65. Strålande!! Förutom det vanliga, undersökte hon även hur bebisen låg. Vi hade ju sett att ryggraden låg till vänster i magen och att huvudet var nedåt på ultreljudet veckan innan. Men nu fick jag även veta att huvudet är fixerat. Lite tidigt vad jag förstod, men inget ovanligt eller konstig. Det verkar alltså vara som det ska.

De senaste dagarna har jag fått många sammandragningar och magen blir som en plåtburk. Lite svårt att göra någonting alls då. Men det är väl bra att den börjar träna lite inför vad som komma skall. Önskar jag kunde träna lite också så att jag inte behövde vara så oroligt...men det blir kanske bättre när jag varit på lite fler föräldraträffar.

Nu skall jag städa lite och försöka komma på vad jag skall käka ikväll. Daniel skall på skaldjursfest ikväll så jag får se fram emot en myskväll med syster. Kanske kan vi äta bakpotatis med röror och lite lax och räkor.

Ha en bra helg!
-Anna och kickboxaren i magen

PS. Såg precis en reklam för Activia yoghurt som hjälper mot spänd mage. Tror ni den hjälper mot min?? :D

Kommentarer
Postat av: Mamma

Skönt att höra (läsa)att du inte är nojig i alla fall. Förlossning och bebis kommer det att bli i alla fall, kaskadkräkning eller inte. Kan vara bra att veta. Sen händer det också att det inte blir så också, åtminstone vid mina tre förlossningar.



Jag tycker absolut att du skall pröva Activia, det måste ju funka, annars är det ju falsk varudeklaration...eller??



Puss på dig, mamma

2010-10-01 @ 16:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0